Днес Европейския парламент ще обсъждат свободата на медиите и безопасността на разследващите журналисти в ЕС

Прочетена: 25

Как да се гарантира свободата на медиите и безопасността на разследващите журналисти в ЕС като ключов елемент на върховенството на закона ще бъде в центъра на изслушването в Европейския парламент днес от 12 часа (българско време). Можете да проследите събитието тук.

Членовете на Комисията за граждански свободи на Европейския парламент ще се съсредоточат върху ситуацията в Малта и Словакия след убийствата на журналистите Дафне Каруана Галиция (октомври 2017 г.) и Ян Куцяк и неговата годеница (март 2018 г.).

Първата част от изслушването, посветена на трансграничното сътрудничество между правоприлагащите органи, с участието на представители на Европол, Евроюст и националните власти, ще се проведе при закрити врата.

Втората част ще се съсредоточи върху безопасността на журналистите. Членовете на ЕП ще обсъдят ситуацията с репортери, представители на академичните среди и представители на професионални организации като Репортери без граници и Комитета за защита на журналистите.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.07.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: