Министърът на околната среда и водите Нено Димов: Българското председателство на Съвета на ЕС беше много успешно

Прочетена: 44

„Кръгова икономика, екоиновации и замърсяването на въздуха бяха сред приоритетите в работата в сектор „Околна среда“ по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. То бе много успешно и искам да благодаря на всички, които положиха усилия, за да се случи така“. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на изслушване в парламентарната комисия по околна среда в НС, на която отчете постигнатото в сектор“ Околна среда“ по време на председателството. 

„Относно кръговата икономика успяхме да проведем фактически дебат в Брюксел, като додохме ясни приоритети на Комисията, че спешно трябва да преминем към този метод на икономика“, посочи министърът. 
„Що се отнася до екоиновациите имахме интересен форум през февруари, на който участваха над 500 участника“, изтъкна Нено Димов и посоче, че темата на конференцията е била високо оценена.  
“ По време на председателството в МОСВ проведохме 129 срещи“, каза министърът на околната среда и водите. 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.07.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: