Председателят на УС на АПИ инж. Светослав Глосов ще провери напредъка при изграждането на пешеходния надлез при Атия

Прочетена: 24

Днес – 13 юли, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов ще провери напредъка при изграждането на пешеходния надлез на път II-99 Бургас – Созопол, при с. Атия.

Изграждането на съоръжението е в заключителен етап. Предвижда от 23 юли до 26 юли, от 20 ч. до 6 ч. сутринта, да се спира движението на всички моторни превозни средства по път II-99 Бургас – Царево, в участъка между пътен възел „Парк Росенец“ (при км 6+352) и пътен възел „Черноморец“ (при км 14+822). Ограничаването е необходимо, за да се монтира безапасно пешеходният надлез. Строително-монтажните работи ще се изпълняват през нощта в началото на седмицата – дните понеделник, вторник и сряда, когато трафикът не е много интензивен, в сравнение с края на работната седмица и през почивните дни. През нощта движението на превозните средства ще се пренасочва по обходни маршрути.

Изграждането на съоръжението започна в началото на месец юни. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 45 дни. Строително-монтажните работи се изпълняват от „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на СМР е 268 258,94 лв. без ДДС.

Надлезът ще е с два асансьора и ще е на мястото на пешеходната пътека при кръстовището за село Атия, с което ще се осигури безконфликтно и безопасно пресичане на пътното платно от всички пешеходци.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.07.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: