Предстоящи събития в страната

Прочетена: 28
А

А

***
София.
От 11.30 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще награди посланика на Украйна у нас Микола Балтажи с орден „Мадарски конник“ първа степен.
***
София.
От 6.00 часа от Бонсови поляни в полите на Люлин започна едно уникално изпитание на човешките възможности. Известният бегач и скиор Андре Гридин е първият, който ще тества 212-километров маршрут, преминаващ покрай 25 манастира, разположени в полите на планините около българската столица. Това ще и първата цялостна обиколка на Софийското поле по новоустановеното трасе на вело и бегови пробег „Софийски манастири“.
***
София.
От 10.00 часа в Министерството на труда и социалната политика ще се проведе заседание на работната група, която изготвя законопроекта за хората с увреждания. В него ще участва и омбудсманът Мая Манолова.
***
София.
От 11.00 часа зам.-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев ще провери изграждането на ново тролейбусно трасе в ж.к. „Младост“.
***
София.
От 18.00 часа в Галерия 8 ще бъде открита самостоятелна изложба на Албена Коева – „Пет елемента“.
***
Бургас.
В 16.00 часа на брега на Атанасовско езеро ще се проведе шестото издание на Фестивала на солта.
***
Бургас.
От 17.00 часа в читалище „Христо Ботев“ в Ахтопол ще започне Седмица на морето.
***
Варна.
От 10.30 часа в зала заседателна в областна администрация – Варна ще се проведе работна дискусия на кметовете на общини, представители на РИОСВ, РЗИ, Басейнова дирекция, ПБЗН Варна с председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Петър Горновски относно промените в Закона за водите.
***
Варна.
От 18.00 часа в Галерия 8 се открива поредната самостоятелна изложба на Албена Коева. „Пет  елемента“ е мотото на експозицията, включваща 15 живописни творби, изпълнени с много енергия, забележителен колорит и сила.
***
Варна.
От 19.30 часа на площад „Антон Новак” (входът на Морската градина) представителният духов оркестър на Военноморските сили ще изпълни спектакъла „Вълни”.
***
Варна.
В кв. „Чайка“ до бл. 27 ще бъде прожектиран новият български филм „Привличане“. От 20.30 часа, преди основния филм, публиката ще може да се наслади на нови български късометражни заглавия.
***
Варна.
От 21.00 часа в Археологическия музей ще се състои премиерата на Кончерто гросо.
***
Велико Търново.
От 20.00 часа на сцена „Арт лято“ ще се проведе концерт „Вечер на младите таланти“.
***
Враца.
От 10.00 часа в детски отдел на РБ „Христо Ботев“ ще се проведе работилница „Приказни игри“.
***
Добрич.
На пл. „Стария Добрич“ пред Младежки център – Добрич ще бъде представена изложба на фотографии по повод 12-ти август – Международен ден на младежта, на тема „Младежкия център като безопасно младежко пространство“.
***
Каварна.
От 11.00 часа пред паметника на адмирал Ушаков на нос Калиакра с цветя и венци Община Каварна ще почете 227-ата годишнина от историческата битка, при която е победен флота на Османската империя.
***
Карлово.
От 16.00 часа на градския стадион за втора поредна година ще бъде посрещнат Френският корпус за солидарност.
***
Кюстендил.
От 07.00 часа клубът на любителите на мотоциклетите организира събор в Осоговска планина.
***
Свищов .
От 10.00 часа в Детския отдел на Градска библиотека ще се проведе „Час по българска история”, посветен на 145 години от обесването на Васил Левски.
***
Сливен.
От 14.30 часа в зала №210 на Регионално управление на образованието – Сливен ще се проведе церемонията по награждаване на ученика Денис Сираков, който е завоювал златен медал на Международната младежка олимпиада по математика в Банкок, Тайланд.
***
Сопот.
В 10.00 часа в църквата „Св. св. апостоли Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида в памет на изкланите от турците сопотненци през Руско-турската освободителна война.
***
Перник.
В града ще се проведе 29-ият фестивал на сръбската скара „Рощилиада“. Събитието ще започне с дефиле от 16.30 часа, а от 17.00 часа пред Двореца на културата ще бъдат раздадени безплатно плескавици и кебапчета, направени от майстори на прочутата сръбска скара.
***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.00 часа в къща музей „Гео Милев“ ще се проведе литературни занимания за деца от 5 до 9 години.
***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „Родина“ ще се проведе програма „Играя и се уча“ – групови занимания с деца от 0 до 6 години и техните родители.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.08.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: