Предстоящи събития в страната за 11 август

Прочетена: 26

***
София.
От 10.00 часа до 14.00 часа в парк „Света Троица“ ще се проведе „Зелената библиотека“ на Столична библиотека. 

***
София.
От 11.30 часа зам.-кметът по направление транспорт Евгени Крусев ще провери ремонта на кръстовището при Ректората на Софийския университет на бул. „Васил Левски“ – бул. „Цар Освободител“. 

***
София.
От 18.00 часа на Лятната естрада в Борисовата градина ще се проведе Детска лятна акордеонна академия, част от Лятната културна програма на Столична община.

***
Банкя.
От 21.00 часа в парк „Родина“ ще бъде излъчен филмът „Корпус за бързо реагиране“. 

***
Бургас.
От 10.00 часа в зала „Бойчо Брънзов“ ще се проведе състезание от Международния турнир по тенис на маса за хора с увреждания и ветерани. 

***
Бургас.
От 15.00 часа до 20.00 часа на пл. „Тройката“ ще бъде обособена специална NESCAFÉ® 3in1 зона за презареждащи приключения. От 19.00 часа ще се състои концерт с участието на Pavell & Venci Venc’, 4Magic, Ева Пармакова и др. 

***
Бургас.
От 19.00 часа на Пристанище-Бургас ще се състои церемонията по откриването на надпреварата във ветроходната регата „Кор Кароли“. 

***
Варна.
От 10.00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков ще участва в церемонията за връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2018” на Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров”. 

***
Варна.
От 18.00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна ще започне тържеството, посветено на 139-ата годишнина от създаването на Военноморските сили (ВМС). Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще поздравят личния състав на ВМС по повод празника и ще наградят военнослужещи и цивилни служители, отличили се с висок професионализъм при изпълнение на задълженията си и допринесли за издигане на авторитета на военния ни флот.

***
Велико Търново./с. Горна Липница.
От 18.00 часа в с. Горна Липница ще се проведе закриваща изложба на Арт резиденция „Старото училище”.

*** 
Велико Търново. 
От 21.00 часа на крепост „Царевец“ в рамките на Трети сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ Театрално-музикален продуцентски център – Варна ще представи операта „Джокондата“ от Алмикаре Понкиели. 

***
Враца.
От 16.00 часа в района на местността „Войводин дол“, край прохода „Вратцата“, областният комитет на ВМРО-Враца организира събор „Войводска вечер“, посветен на 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. 

*** 
Габрово. /с. Боженци. 
От 10.30 часа на мегдана в Боженци, посетителите на резервата безплатно ще могат да се включат в Уъркшоп по народни танци.

*** 
Горна Оряховица. 
От 10.00 часа в Исторически музей – Горна Оряховица започва инициативата „семейни съботи“. 

***
Петрич. 
От 11.00 часа в къща музей „Ванга“ ще бъде отслужен църковен ритуал, с който ще бъде отбелязана 22-та годишнина от кончината на петричката пророчица. 

***
Плевен./с. Асеново.
От 9.30 часа в село Асеново, община Никопол, ще се проведе осмото издание на Международния кулинарно-фолклорен фестивал „Банатски вкусотии – традициите на моето село“. 

***
Поморие.
От 19.00 часа в залата на Народно читалище „Просвета 1888“ легендарната артистка Стоянка Мутафова ще разкаже искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила.

***
Стара Загора./ с. Малко Кадиево.
От 18.00 часа в местността „Балталъка“ в с. Малко Кадиево ще се състои празник на сокола. 

***
Тетевен.
От 13.30 часа в спортната зала до стадион „Георги Бенковски” ще бъде открит 32-рият Международен шахматен турнир. 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.08.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: