Предстоящи събития в страната

Прочетена: 21

***
Варна.
Държавният глава Румен Радев ще вземе участие в честването на 139-aта годишнина от създаването на Военноморските сили. В 09.00 часа на морска гара „Варна“ президентът ще приеме строя на почетния караул, след което ще се проведе тържествена церемония по награждаването на випускниците от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“. В 11.00 часа държавният глава ще открие паметна плоча в знак на признателност към българските моряци. 

***
София.
От 09.00 часа в митрополитския храм „Св. вмца Неделя“, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп – викарий на Софийския митрополит ще отслужи Архиерейска света Литургия. 

***
София.
От 10.00 часа на карлуката на бул. „Цариградско шосе“ в района на Църна маца главен инспектор Петър Соколов от ГД „Национална полиция“ ще даде информация за хода на операцията по контрола на движението по основните пътни направления и действията на полицейските екипи в рамките на деня.

***
София.
От 12.30 часа в зала „Витоша“ на хотел „Маринела“ ръководството на ПП АБВ организира пресконференция след дискусия с представители на Синдиката на българските учители, посветена на училищното образование и младите хора.

***
София.
От 19.00 часа в район „Банкя“ в комплекс „Акваленд Банкя“ ще бъде отбелязан Международният ден на младежта. 

***
Бургас.
От 9.30 часа в зала „Бойчо Брънзов“ ще се проведе международен турнир по тенис на маса за хора с увреждания и ветерани. **
Бургас.
От 18.00 часа на площад „Тройката“ ще се проведе танцовото състезание „Express Yourself“.

***
Бургас/гр. Българово.
От 20.30 часа ще бъде отбелязан Световният ден на младежта.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в зала 30 на Младежкия дом ще се състои кръгла маса „Младежките дейности във Великотърновска област – практики и перспективи“. 

***
Велико Търново.
От 19.30 часа пред Художествена галерия „Борис Денев“, до паметника „Асеневци“, с „Водна битка“ ще бъде отбелязан Деня на младежта. 

***
Велинград.
От 10.00 часа до 14.00 часа в читалище „Отец Паисий 1883“ ще се проведе Фестивал на науката. 

**
Враца.
По случай Международния ден на младежта в града ще се състои доброволческа инициатива. В рамките на празничния ден ще бъде почистен и обновен паркът, намиращ се в спортен комплекс „Христо Ботев“. Сборният пункт е пред стадион „Христо Ботев“ в 08.00 часа.

***
Карлово. 
В 18.00 часа в храм „Св. Богородица“ Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Празнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица. 

***
Кюстендил/Дупница.
От 18.00 часа на паркинга на Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница ще се проведе Фестивал на цветовете. 

**
Пазарджик/ с. Лесичово.
От 09.00 часа в храм „Св. Димитър“, село Лесичово, Негово Преосвещенство Константийският епископ Яков – викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия ще отслужи Архиерейска света Литургия.

***
Пазарджик.
В 11.10 часа край гара Аврамово ще започне програмата на Събора на ливадите. Официалното откриване ще бъде от 12.30 часа. 

***
Перник.
От 10.00 часа до 19.00 часа в централната градска част ще бъде отбелязан Международния ден на младежта. 

***
Перник.
От 18.00 ч. в Централен градски парк ще бъде отбелязан Международният ден на младежта и 10 години от създаването на Консултативния съвет за младежка политика (КСМП). 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.08.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: