Зорница Даскалова: Не по-рано от другата седмица ще бъде възстановен в пълен обем Търговският регистър

Прочетена: 32

Не по-рано от другата седмица ще бъде възстановен в пълен обем Търговският регистър. От утре потребителите на Търговския регистър ще могат да правят справки по ЕГН, а освен това и ще бъде възстановена връзката със системата RegiX, чрез която администрацията тегли данни за гражданите. Това заяви на пресконференция Зорница Даскалова, изпълнителен директор на Агенцията по вписванията.

Тя поднесе извинения на всички граждани и допълни, че системата се възстановява поетапно под контрола на ГДБОП, ДАНС и прокуратурата. По думите й няма възможност да са изчезнали данни от Търговския регистър или при възстановяването на дейността му те да бъдат манипулирани. Тя уточни, че до момента фирмата, която поддържа регистъра, не е изготвила доклад за причините за проблема.

„Не можем да се ангажираме с точна дата и срок, но най-вероятно другата седмица ще бъдат възстановени всички функции на регистъра”, каза още Даскалова.

Според нея анализът на причините за случилото тепърва предстои. „Все още не е ясно какви са причините за дефектирането на четири диска, довело до спирането на работа на регистъра“, подчерта изп. директор на Агенцията.

„Няма изчезнала информация. Имаме уверение в това от експертите, които се занимават с това. Няма място за притеснения сред хората за подобно нещо, защото до специалистите денонощно и неотлъчно до експертите има служители на ДАНС и ГДБОП”, акцентира Даскалова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.08.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: