Отчетът за касовото изпълнение на бюджета на София за 2017 г. ще бъде обсъден на следващото заседание на СОС

Прочетена: 36

Отчетът за касовото изпълнение на бюджета на София за 2017 г. ще бъде обсъден на следващото заседание на Столичния общински съвет.
Документът е придружен от доклад на Сметната палата за извършен финансов одит със заключение, че отчетът дава вярна и честна представа за финансовото състояние на Столична община през м.г, става ясно от публикация във Фейсбук на зам.-кмета на София Дончо Барбалов.

Общото изпълнение на бюджета на СО е в размер на 1,054 млрд. лв. Собствените приходи са изпълнени на 100% и са в размер на 640,26 млн. лв. или с 32,2 млн. лв. повече, отколкото през предходната 2016 г.
От данъка върху превозните средства през м.г. в хазната на СО са постъпили 84,5 млн. лв., което е 101,9% от заложения план.
102 млн. лв. са приходите от данък сгради, а от облагането на сделките с имоти са постъпили 111,2 млн. лв. или 106,5% от планираното.
Неданъчните приходи за м.г. възлизат на 332,9 млн. лв., което е с 8,68 млн. лв. повече от предходната 2016 година.
Най-голям дял от тях имат общинските такси, чието изпълнение е 246,9 млн. лв. при план 241 млн. лв. /102,4%/. В това число влиза и такса битови отпадъци, от която постъпленията са 194,4 млн. лв.

От средствата, предвидени за Капиталовата програма на Столична община, до края на 2017 г. са изпълнени и разплатени строително-монтажни работи, основни ремонти, проектиране и доставка на машини, съоръжения и оборудване за общо 268,6 млн. лв.
През годината бяха завършени обекти от образователната, пътната, социалната и инженерната инфраструктура. Продължи изграждането на третата метролиния и на интелигентната система за управление на трафика.

През миналата година Столична община отново отдели средства – 8,9 млн. лв. за дофинансиране на общинските болници за предоставените здравни услуги, които не се поемат от НЗОК. Освен това продължи реализацията на скрининговите и ин витро програми на СО.
Прегледи за рак на млечната жлеза през годината преминаха общо 7058 жени, работещи в общинските образователни институции и транспортни дружества в София.
Благодарение на Програмата за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от ин витро процедури с донорски яйцеклетки, до момента се родиха общо 9 бебета – 5 момчета и 4 момичета. Последните две момиченца – близнаци се появиха на бял свят на 18 януари 2018 г.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 23.09.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: