Hitachi Construction Machinery с нова и модерна демонстрационна зона

Клиентите на компанията вече ще имат по-пълноценно преживяване при тестването на машините

Прочетена: 52

Мартин Славчев,
Амстердам, Холандия

Hitachi Construction Machinery (Europe) – HCME, преработи и модернизира демонстрационната зона в своята централа в Амстердам, Холандия. Целта на обновяването на пространството е да се създаде по-добра възможност за показване на по-голямо разнообразие от строителни машини в по-привлекателна и технологично развита среда. Официалното откриване се състоя на 27 септември. Събитието съвпадна с пускането на европейския пазар на новия хидравличен багер ZX210X-6 ICT. Свежите придобивки бяха презентирани пред дилъри на техника и представители на медиите.

Разширената зона вече може да предостави на клиентите на компанията по-пълноценно преживяване при тестването на машините на Hitachi. Настанени удобно в креслата си в залата за посетители, благодарение на новата система от камера и микрофон в кабината те ще могат да чуят оператора по време на демонстрацията и да видят с очите си как се извършва управлението.
„Преди можех да обясня процесите само на 1 – 2 души. Сега мога да ги споделя с над 90 човека от аудиторията. В стария си вид демонстрационната зона, построена през 2002 г., побираше едновременно едва 4 – 5 машини, докато сега капацитетът е увеличен значително“, каза Франк ван Нест, демонстратор в продуктовия и инженерен отдел на HCME. Той, заедно с генералния продуктов и инженерен мениджър Буркхард Янсен и продуктовия мениджър Уилбърт Блум, е ръководил проекта за реконструкция на зоната. Работата е отнела 6 месеца за подготовка, а същинското изпълнение е било извършено за 6 седмици.

Демонстрационната зона е била разширена с по 10 м от всяка страна, давайки на пространството допълнителни 1500 кв. м. Сега тя разполага с оптимизирани насипи, позволяващи по-добра видимост на посетителите, желаещи да погледнат отблизо строителната техника, с енерго ефективно LED осветление и с нова дренажна система.

Поглед в бъдещето с ZX210X-6 ICT

Първият в Европа ICT (information and communications technology) хидравличен багер с машинен контрол на Hitachi – ZX210X-6, ще има огромно влияние върху строителните проекти. Неговата ефективност е повишена от 30% до 50%, лесен е за управление и не на последно място – той е още по-безопасен за работа. Включвайки най-новите технологии на Hitachi Construction Machinery, ZX210X-6 е сред най-прецизните модели на пазара. Полуавтоматичната операционна система в предната част на машината осигурява високо ниво на точност при извършване на желаните дейности. В резултат няма нужда едно и също движение да бъде повтаряно многократно, за да се постигне нужният ефект на строителния обект. По този начин се намаляват както експлоатационните разходи, така и нивата на вредни емисии.

Изключителна ефективност

Една от характеристиките, които позволяват на ZX210X-6 да работи по-бързо от останалите модели, е способността да се запамети ъгълът, под който загребва кофата. Това изисква по-малко движения и операторът може да се съсредоточи върху останалите необходими действия. Друг плюс е функцията, която предпазва от прекалено дълбоко загребване. По този начин операторът има възможност да работи по-бързо и лесно, без да се притеснява, че може да направи прекалено голям изкоп.

Ненадмината точност

Сензорите, монтирани на тялото, рамото, стрелата и кофата на ZX210X-6, са сред най-бързите на пазара. Те позволяват измерване на наклона на багера и на ъгъла на предната част на машината. Датчиците работят в перфектна хармония с уникалния хидравличен блок за управление. Комбинирано с небезизвестните хидравлични системи на багерите на Hitachi, това осигурява на ZX210X-6 конкурентно предимство на пазара.

Точната позиция на ZX210X-6 може да се определи чрез 3D система. Данните за машината могат да бъдат свалени от интернет или чрез USB устройство.
Лесна работа за потребителя

В кабината на ZX210X-6 e разположен удобен за четене 10-инчов тъчскрийн монитор. Той е разработен в сътрудничество с един от световните лидери в производството на GPS устройства – Trimble, монтиран е от Hitachi Construction Machinery и може да работи като смартфон. Чрез него операторът има 360-градусова панорама от машината, може да приближава за по-детайлна работа. Гледката от монитора може да бъде настроена според предпочитанията на работника. Има и опция за разделяне на екрана, позволяваща да се наблюдават две или три неща едновременно.
Въвеждането на ZX210X-6 на европейския пазар е важен момент за Hitachi Construction Machinery в контекста на иновациите в строителната индустрия.

Българската „Зет и Ем Прайвит Ко.” ООД получи поредното голямо признание

Българската компания „Зет и Ем Прайвит Ко.“ ООД, която представлява интересите на Hitachi Construction Machinery за страната ни, получи поредното голямо признание, след като беше дадена за пример по време на събитието на HCME в Амстердам. Повод за това бяха продължаващите доставки на техника за кариера в близост до Пловдив. Похвалите към „Зет и Ем“ идват само няколко месеца след като фирмата спечели друго престижно отличие – голямата награда в категория „Качество” по време на Четвъртия годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Кариерата „Куртово конаре“ продължава да работи ефикасно благодарение добавянето на два багера Hitachi Zaxis-6 и колесни товарачи ZW-6 към своята гама от строителни машини. Екипът на семейната фирма „Персенк Инвест“ ООД, чийто собственици са баща и син – Георги и Иван Георгиеви, закупи моделите ZX350LC-6s и ZW310-6s. С тях те допълниха по-старите си модификации на Hitachi.

Надежден партньор

След учредяването на компанията през 2009 г. Георги Георгиев решава да закупи колесен товарач Hitachi ZW220, който все още притежава, а през 2011 г. се сдобива и с багер ZX280LC-3. Днес „Персенк Инвест“ използва услугите на редица машини на японския концерн, които заедно с новите попълнения помагат за производството на 700 000 тона материал годишно от кариерата.
„Преди да закупим нашата техника, наехме три различни марки и ги подложихме на сериозни тестове в работата. Това ни помогна да определим, че машините на Hitachi са най-добрият избор. Оттогава работим с българския дилър „Зет и Ем Прайвит Ко.“ ООД. Освен качествени и навременни доставки те ни осигуряват и отлична сервизна поддръжка. Това ни даде увереност да инвестираме в нова техника на Hitachi. Между нашите две компании съществува много добро бизнес партньорство, основано на взаимното доверие“, каза Георги Георгиев.
Неговият син Иван потвърждава високото качество на Hitachi. „Консумацията на гориво на нашите нови машини е отлична. Това ни помага значително да намалим текущите си разходи“, сподели той.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.10.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.