180 хил. лв. инвестира столична община в енергийна ефективност на АГ болница „Шейново“

Прочетена: 61

На финал е конкурсът за избор на изпълнител за санирането на общинската АГ болница „Шейново“, където столична община инвестира 180 хил. лв. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова при проверка на ДКЦ 11 в район „Възраждане”. Там с над 197 хил. лв. вече е санирана сградата и ремонтиран  покривът.  

„Знаете, че средствата от продажбата на Общинска банка насочваме към подобни инвестиции, които осигуряват по-добри условия в общински учреждения. Политиката ни е да не очакваме приходи и печалби от болници и медицински центрове, на които сме принсипал, за да може те да инвестират в нова апаратура и да получават гражданите по-добра грижа, както се случва в ДКЦ“, каза кметът. Тя припомни, че ДКЦ-тата  години наред са били оставени без подобрения, а миналата година първото, в което са въведени мерки за енергийна ефективност е това в „Люлин“. Тази година се ремонтират още няколко,  като идеята е да се продължи. „За нас обновяването на сградите, в които хората получават здравна грижа е приоритет, затова и ние помагаме, и насърчаваме управителите да кандидатстват по програми за енергийна ефективност“, съобщи още Фандъкова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.10.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: