ЧЕЗ Разпределение подобрява електрозахранването в Район „Панчарево“ и инвестира в нови технологии за управление на мрежата

Прочетена: 30
чез

чез

ЧЕЗ Разпределение България извършва планирана рехабилитация и модернизация на разпределителните мрежи, които доставят електрозахранване на населените места в район „Панчарево“ във връзка с осигуряване на качествено електрозахранване през предстоящия зимен сезон. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ България.
За обезопасяване на съоръженията и защита на живота и здравето на работещите по мрежата служители на ЧЕЗ при изпълнение на дейностите по профилактиката и модернизацията се налагат планирани прекъсвания, които се обявяват по нормативно определения начин, включително и чрез местната община.
Монтират се кабелни сигнализатори за земни и къси съединения с дистанционно предаване на данните за по-бързото локализиране на повредените участъци и съкращаване на времето на прекъсванията на електрозахранването. 
Профилактиката включва обходи на всички изводи и изпълнение на необходимите технически мероприятия.
Извършва се заснемане на съоръженията с дрон и термовизионна камера и ултразвуков детектор и се взимат мерки за привеждане на елементи от съоръженията в изрядно състояние. 
Провежда се профилактика на трафопостовете и върхова ревизия на въздушните електропроводи. Изпълнява се рехабилитация на възловата станция, захранваща село Казичене.
В населени места от района се монтират дистанционно обслужвани електромери, които ще дадат възможност за постоянен мониторинг на мрежата и на качеството на доставяната електрическа енергия.
В района няма аварийни прекъсвания, свързани с дейността на ЧЕЗ Разпределение. Регистрираните непланирани прекъсвания са в резултат на изкопни дейности на строителни фирми, които късат кабели на компанията при несъгласувана работа; на предизвикан пожар от трета страна в кабелна шахта, който нанесе сериозни поражения на електроразпределителната мрежа за голям брой клиенти, както и заради аварии в съоръжения чужда собственост, за които ЧЕЗ Разпределение дава необходимите предписания. 
Предвижда се всички планирани дейности по подобряване на мрежата в района да приключат до края на месец ноември. 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 21.10.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: