Новини

5 причини да наемете майстори за ремонт у дома

По стара българска традиция, когато у дома се зададе ремонт, ние събираме агитката от приятели и чертаем планове в очакване на перфектни резултати...

[caption id="attachment_193591" align="alignleft" width="400"] По стара българска традиция, когато у дома се зададе ремонт, ние събираме агитката от приятели и чертаем планове в очакване на перфектни резултати...[/caption] За да си удовлетворен от цялостния ремонт у дома, трябва да си доверил задачите на професионалисти. По всяка вероятност този съвет вече ви е даден, ако сте направили бърза консултация с познат или представител на фирма. Изкушението да спестите средства обаче е голямо и вече умувате, как да свършите цялата (или почти) работа сами, в краен случай част от нея да пренасочите към приятели.   Прочетете тези 5 причини, които бързо ще ви вразумят, да отхвърлите въпросната идея. Ако и след това сте готови да поемете предизвикателството, то е изцяло на ваша отговорност.  

  1. Ценното време
Времето тече неумолимо и ние нямаме възможност да се насладим на свободни минутки, на забавления, на близките си, а какво остава да го губим в забъркване и поставяне на мазилки. Не забравяйте, че вие така или иначе ще сте ангажирани със следенето на ремонтните дейности и ще се налага да контактувате непрекъснато с майсторите. След работния ден няма да може да се оттеглите в дневната пред телевизора, а ще чистите и организирате всичко до най-малкия детайл.
  1. Истинска отпуска
Ако случайно ви хрумне, че отпуската е идеалният момент за ремонт у дома, помислете за последствията. Обстановката в семейната среда се напряга максимално и без това, а когато вкъщи е хаос и ни чакат задължения, тя става още по-нетърпима. Вие със сигурност се нуждаете от почивка, а ако подарите няколко дни на половинката и децата, ефектът ще е благоприятен за всички. В крайна сметка за това работите цяла година, за да си позволите кратка ваканция на морето или в планината, вместо отново да се трудите и потите по време на отпуск.
  1. Спокойно и гладко протичане
Ако предварително се свържете с бригада от хора, които да си разпределят работата, ще бъдете напълно спокойни, че всичко върви по план. Ако допуснете това да става в последния момент, когато вече сте осъзнали невъзможността да се справите със собствени сили, може да се наложи дълго да чакате в разгара на сезона, а и да не попаднете на подходящ екип. Гладкото протичане на ремонта все пак е едно от основните изисквания, които е желателно да спазите, за да постигнете целите си.
  1. Яснота при сумите за плащане
Когато е постигната договорка навреме, имате яснота и за сумите, които ще дължите. Възможно е дори да получите отстъпка за някои ремонтни дейности, ако насреща си имате подготвени и обучени специалисти, които имат готовност да поемат цялата поръчка. Помнете, че приятелите също очакват почерпка и тя може да се окаже далеч по-скъпа от това, което смятате, че ще платите на майсторите. А като започнете на всеки поотделно да правите жестове и да го каните на гости, сметката ще излезе доста солена.    
  1. Право на рекламация
Когато си имате работа с професионалисти надали ще се стигне изобщо до рекламация. Обаче ако нещо не е наред, винаги може да изразите претенциите си и то да бъде поправено веднага, докато все още не е късно. При ситуацията „помощ от приятел“ това не е допустимо, а и едва ли някой ще вземе оплакванията ви присърце. Ако търсите майстори или пък сте майстор и търсите работа - Ratedhands.com.