Организацията за зимно почистване на републиканските пътища е добра

Прочетена: 30

Организацията за посрещане на зимния сезон и почистването на републиканските пътища в страната е добра, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Това е станало ясно след среща във ведомството, на която директорите на областните пътни управления са докладвали за хода на подготовката пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, председателя на Управителния съвет (УС) на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Светослав Глосов и на членовете на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов и инж. Веселин Давидов.

Направена е проверка на пътноподдържащите фирми във всички области, която е показала, че са доставени над 60% от необходимите количества инертни и химически материали за цялата страна. В ход е преоборудването на машините. По-голямата част от нужната техника вече е разположена в пунктовете. Останалите машини работят на обекти, като компаниите са декларирали готовност при необходимост да бъдат преоборудвани в кратки срокове.

„Започва монтирането на снегозащитни прегради. Изискване към всяко областно пътно управление е то да разполага с минимум 5 км такива съоръжения. В областите, където традиционно има големи снегонавявания, са осигурени и ще бъдат монтирани прегради с по-голяма обща дължина. С цел по-добра организация и за да няма бедстващи хора, при необходимост пътищата ще бъдат затваряни за почистване до осигуряване на тяхната пропускливост“, информираха още от МРРБ.

От ведомството обявиха още, че до края на ноември ще приключат превантивните ремонти, които се извършват по отсечки от републиканската пътна мрежа. Дотогава ще завърши и полагането на маркировка по пътни участъци. „Продължава почистването на растителност с цел подобряване на видимостта“, допълват от министерството.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.11.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: