Премиерът Томислав Дончев: Предварителните консултации по разпределянето на бюджета на ЕС след 2020 година са в ход

Прочетена: 56

Предварителните консултации по разпределянето на бюджета на ЕС след 2020 година са в ход, а след май месец ще започнат и истинските преговори, посочи вицепремиерът Томислав Дончев, в предаването „Седмицата“ по Дарик радио, коментирайки разпределението на европейския бюджет след напускането на Обединеното кралство.
Според него в хода на преговорите позициите на отделните страни ще търпят промяна.
Дончев не потвърди, че страната ни е съгласна да има увеличение на вноската ни в общия европейски бюджета, в хода на тези преговори позицията на страната ни ще са уточнява, единствено посочи той.
С какво се обвързва харченето на парите, това е основното, което сега се разисква.
И Дончев даде пример, че се обсъжда идеята парите да се обвързват с върховенството на закона. Но според него, основния въпрос, който сега се дискутира е как се определя нивото на върховенство на закона и дали то е на необходимото ниво.
Другият въпрос, който се обсъжда, е с колко ще се съфинансират програмите от съответната страна. И според Томислав Дончев, едно увеличение с 3, 5 процента е приемливо.
Още един въпрос, който е свързан с кохезионната политика, е макроикономическата стабилност на съответната държава, посочи още Дончев.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.11.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.