Влиза в сила новата наредба за обществен ред в София

Прочетена: 212

От днес влиза в сила новата наредба за обществения ред в София. Тя регламентира нови правила, така че столицата да стане по-тих град. Според тях не можем да се вдига шум в интервала от 22.00 часа до 08.00 часа в делнични дни, както и от 21.00 часа и 09.00 часа през уикенда. Забранено е да се вдига шум и между 14.00 и 16.00 часа следобед всеки ден. За нарушителите са предвидени глоби – между 100 и 300 лева за първо провинение и между 300 до 500 лв. ако се повтори. За юридическите лица първоначалната глоба е в размер от 300-500, а при повторно провинение от 500-1000 лв.
По новата наредба, уличните музиканти ще могат да свирят само на строго определени от районните кметове места и след разрешение от тях.
Наредбата забранява и просията по светофарите, както и дейността на миячите на стъкла по кръстовищата.
С новите правила се цели и справяне с измамниците, които събират дарения за фалшиви каузи. Дарения ще могат да събират БЧК и неправителствените организации, които докажат добрите си намерения. За целта обаче е необходимо разрешение от Столична община, която ще посочва и местата, на които това може да се прави.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.12.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.