Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се включи в Коледната работилница “Мисията е възможна с ръце и сърце за една цветна Коледа”

Прочетена: 35

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се включи в Коледната работилница “Мисията е възможна с ръце и сърце за една цветна Коледа” в столичното Средно училище „Акад. Емилиян Станев“. Инициативата е свързана с приобщаване към празника на деца, лишени от родителски грижи, които в момента живеят в центрове за настаняване от семеен тип.
Тези деца се нуждаят от нашите грижи и ние трябва да им дадем възможност да се развиват и реализират така, както децата, които живеят в семействата си, отбеляза председателят на парламента. Това е мисия, която трябва да е на всеки един от нас – да бъдем приятели и отворени към тези деца, допълни Цвета Караянчева. В навечерието на Коледните празници, тя призова заедно с децата да направят в работилниците най-красивите картички.
Инициативата е част от Националната кампания „Мисията е възможна“ и се осъществява по Оперативна програма развитие на човешките ресурси, която цели популяризиране на превантивните и алтернативните услуги за деца, реформата в системата за грижа за деца и процеса на деинституционализация.
В Коледната работилница се включиха заместник-председателят на Комисия по труда, социалната и демографската политика Светлана Ангелова, представители на изпълнителната власт, жени-посланици у нас, както и представители на УНИЦЕФ в България.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.12.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.