Предстоящи събития в страната за 12 януари

Прочетена: 21

***
Пловдив. 
От 19.00 часа до 20.00 часа на бул. „Цар Борис III Обединител“ ще се състои церемония по официалното откриване на Пловдив – ЕСК 2019 „Ние сме всички цветове“. На събитието ще присъстват вицепрезидентът Илияна Йотова, председателя на парламента Цвета Караянчева, еврокомисарят Мария Габриел, председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председателя на партията Цветан Цветанов и др. 

***
София. 
От 11.00 часа в зала „Александър Лилов“ на ул. „Позитано“ 20 ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП.

***
София. 
От 11.00 часа в Националния политехнически музей комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще участва във връчването на годишните стипендии на младежи с изявени способности в науката и техниката на фондация „Еврика“.

**
София. 
От 12.00 часа в София Тех Парк ще се проведе лекция „100 часа астрономия“, организирана от Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория на БАН по повод 100-годишнината от основаването на Международния астрономически съюз (МАС).

***
Банско. 
От 18.00 в Читалище „Н. Вапцаров“ ще гостува мюзикълът „Да пееш под дъжда“. 

***
Благоевград. 
От 11.00 часа в драматичен театър „Никола Вапцаров“ ще се играе детският спектакъл „Момче и вятър“.

***
Благоевград. 
От 11.00 часа в салона на Кукления театър ще се играе представлението „Принцесата и граховото зърно“ по Ханс Кристиан Андерсен. 

***
Бургас. 
От 09.30 часа в Механотехникума ще се състои фестивал за момичета от пети до седми клас със специалното участие на Университет за деца – София, с ръководител Явор Киряков.

***
Бургас. 
От 10.30 часа в Смарт Център Бургас ще се проведе третото издание на най-голямото специализирано училище за бременни и родители „Мама знае най-добре“. 

***
Велико Търново. 
От 11.00 часа в читалище „Искра“ ще гостува спектакъл на Русенския куклен театър – „Патиланци“. 

***
Велико Търново. 
От 13.00 часа в ресторант „Момина крепост“ ще се проведе Ден на производителя, организиран от ТД „Трапезица 1902“, ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ и Съюза на етнолозите в България. 

***
Велико Търново. 
От 15.00 часа в сградата на Професионалния колеж по икономика и счетоводство ще бъде представен новият роман на Здравка Евтимова – „Зелените очи на вятъра“.

***
Добрич. 
От 11.00 часа в Международен колеж в стая 216 председателят на Движение „Възраждане“ Костадин Костадинов ще проведе отворена среща-дискусия. 

***
Пазарджик. 
От 10.00 часа до 12.00 часа между Младежкия дом и Община Пазарджик ще се състои кампания за рециклиране под мотото „Пазарджик обича“. 

***
Пловдив. 
От 10.00 часа до 18.00 часа Регионалният природонаучен музей ще осигури безплатен достъп до експозицията си на деца и юноши (до 18 години).

***
Пловдив.
В 11.00 часа в хотел „Империал“ председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с актива на ГЕРБ в Пловдив област.
***
Пловдив. 
От 18.00 часа на фасадата на къщата-музей „Златю Бояджиев“ ще бъде представен лазерен визуален спектакъл „Български мистерии“. 

***
Пловдив. 
От 18.00 часа в Sariev Contemporary (ул. “Отец Паисий” 40) ще се състои среща с Камен Стоянов и тур в изложбата „!“. 

***
Пловдив. 
От 19.00 часа на 30-метрова сцена, монтирана в центъра на града кукерски групи от Карлово ще участват в грандиозното откриване на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. 

***
Симитли. 
От 10.00 часа на стадион „Септември“ ще се проведе 16-ото издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“. 
***
Смолян. 
Ден на отворените врати с пет безплатни лекционни програми ще се проведе в Планетариума. От 10.00 часа ще бъде програмата „Лунното момиче“, която е подходяща за деца, а от 11.00 часа – „Приказка за Космоса“. В 13.00 часа ще започне програмата „Пътуване до края на нощта“, в 15.00 часа – „Космическа одисея“, а от 16.30 часа – „Космически запознанства“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.01.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: