Кметът Иван Тотев: Пловдив е готов за Европейска столица на културата

Прочетена: 34

Пловдив е готов за Европейска столица на културата и с нетърпение очакваме днешния празник. Това каза кметът на Пловдив Иван Тотев в ефира на предаването „Тази събота“ по бТВ във връзка с откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. „Естествено, много от нещата, които искахме да станат, не можаха да се случат в момента, в който откриваме – има доста места, на които още се строи“, отбеляза Тотев. 
Кметът обясни, че ремонтът на централния площад е започнал още през 2012 г. и въпреки огромното желание той да бъде завършен до 2019 г. заради сложността на проекта и археологическите разкопки това не се с случило. 
„Културна столица не е инфраструктурен проект – той е културен проект. Най-важният проект са хората, събитията, които ще се случат в Пловдив. А площад „Централен“ – до два месеца ще бъде готов. Докато стартира туристическият сезон ще бъдем готови“, заяви кметът на Пловдив.
Тотев заяви, че кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата се е правела от ентусиасти от независима фондация, без участието на общината, които първоначално в кандидатурата са включени много обекти, без да е ясно тяхното състояние.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.01.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: