Предстоящи събития

Прочетена: 28

София.
От 11.00 часа пред бюста-паметник на Алеко Константинов ще бъдат отбелязани 156 години от рождението на писателя и основоположник на организираното туристическо движение в България. 

***
София.
От 11.30 часа в църквата „Св. София“ ще се състои преклонение пред паметта и делото на Мара Бунева. От 12.00 часа цветя ще бъдат положени пред Паметника на незнайния войн.

***
София. 
От 16.30 часа по повод Деня на българското кино ще се състои ексклузивна прожекция на филма на Костадин Бонев – „Далеч от брега”.

***
Благоевград.
От 11.00 часа пред бюст паметника на Пейо Яворов ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност по повод 141 години от рождението на поета.

***
Благоевград.
От 11.00 до 16.00 часа Младежите от Детски парламент в Благоевград ще раздават топли напитки в центъра на града.

***
Бургас.
От 09.30 часа в Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Варна.
От 17.30 часа във Varna Mall ще бъде открит празникът „Рождественские встречи 2019“.

***
Дупница.
От 11.00 часа по повод 141 години от Освобождението на Дупница центъра на ще се състои възстановка на влизането на освободителните войски. 

***
Кюстендил/ с. Пиперков Чифлик.
От 19.00 часа в село Пиперков Чифлик се организират Запалване на сурвакарски огън и игри. 

***
Пазарджик.
От 09.00 часа Константийският епископ Яков ще оглави архиерейска света Литургия в катедралния храм „Св. Богородица“.
***
Пловдив.
От 12.00 часа в зала „Атрим Арена“ ще се проведе иновативен детски футболен турнир по правилата на Германската и Холандската футболна федерация.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в Постоянната експозиция „Мексиканско изкуство“ на ул. „Артин Гидиков“№11 в Стария град ще бъде открита фотографската изложба „Неосветените дворове“, посветена на 90-та годишнина от рождението на големия ни писател Йордан Радичков.

***
Пловдив.
От 19.00 часа на сцената на Държавната опера ще бъде представена премиерната за България и единствена в света танго опера „Мария от Буенос Айрес“.

***
Сапарева баня.
От 09.30 часа Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави архиерейска света Литургия в храм „Св. вмчк Георги“ в кв. „Гюргево“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.01.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: