В Пловдив продължава програмата от откриващия уикенд като Европейска столица на културата

Прочетена: 34

В Пловдив продължава програмата от откриващия уикенд като Европейска столица на културата. Акцент в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата обещава да бъде премиерната за България и единствена в света танго опера от Астор Пиацола – „Мария от Буенос Айрес“, която ще срещне своята публика за първи път от 19.00 на сцената на Държавната опера в Пловдив. Спектакълът е със специалното участие на Люси Дяковска. 
„Музейко“ също е гост на Европейската столица на културата. Детският научен център ще провокира малки и големи откриватели с експозицията „Еврика“, която представя най-интересните открития на 19 и 20 в. в Регионален исторически музей в Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букурещлиев“ 14 (Сахат тепе).Откриването е от 11.00 часа, а изложбата ще остане в града до края на годината.
С откриване на изложба, детски работилници и безплатен достъп до три свои сгради Градската художествена галерия се включва в празничния уикенд. От 16.00 часа в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ на ул. „Артин Гидиков“№11 в Стария град ще бъде открита фотографската изложба „Неосветените дворове“, посветена на 90-та годишнина от рождението на големия ни писател Йордан Радичков. 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.01.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: