ЧЕЗ Разпределение започна монтирането на автоматизирани елементи по мрежата в община Сапарева баня

Прочетена: 26
чез

чез

ЧЕЗ Разпределение България стартира монтирането на автоматизирани съоръжения по електропроводите, които доставят електроенергия на град Сапарева баня, селата Яхиново, Червен брег, Крайници, Сапарево, Гюргево, Овчарци и Ресилово, както и на град Дупница. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Компанията подготвя мрежата за модернизацията и си набавя необходимите материали и устройства за нейното изпълнение. 
При първите подходящи метеорологични условия, ЧЕЗ Разпределение ще монтира 3 броя дистанционно управляеми устройства и 3 броя устройства с дистанционно предаване на данни по електропроводите „Яхиново“ и „Сапарева баня“. Автоматизираните елементи дават възможност за много по-бързо локализиране на повреди. С това се очаква да се съкрати многократно времето на прекъсванията в резултат на евентуални аварии на населените места, които се захранват от него. 
Дейностите по модернизация на електропроводите в общ. Сапарева баня са част от дългосрочната програма на дружеството по подобряване на електрозахранването в региона, а стартирането им още в началото на годината са продиктувани и от поетите от компанията ангажименти на проведена наскоро среща с кмета на общината – Калин Гелев. През 2018 г. ЧЕЗ Разпределение монтира върху електропровод „Яхиново“ 4 автоматизирани устройства и 298 броя нови съвременни изолатори от силиконов тип. Компанията монтира нов трафопост и реконструира кабелна линия 20 kV в село Крайници. Дружеството извърши и реконструкция на мрежа ниско напрежение в с. Яхиново. Инвестицията в обектите възлезе на близо 250 000 лв. 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.01.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: