БСП поискаха от АПИ договорът за изграждането на 134 км от АМ „Хемус“

Прочетена: 44

„Ние искаме от АПИ да ни бъде предоставен договорът между Агенцията и държавната фирма „Автомагистрали“ за строителството на „Хемус“. Искаме от МРРБ да ни бъдат предоставени рамковите споразумения между държавното дружество „Автомагистрали“ и фирмите, които ще строят отсечките от автомагистрала „Хемус“. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева пред журналисти след внасянена искането на БСП до АПИ за предоставяне на договора й с „Автомагистрали“ за „Хемус“.

„Надяваме се да получим отговор от АПИ за договора за „Хемус“ час по-скоро, ако всичко е прозрачно, би трябвало да го направят“, каза от своя страна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ и на Комисията по транспорт Георги Свиленски. Той посочи, че очаква този договор да бъде предоставен в рамките на днешния и утрешния ден. „Ако, разбира се, нямат притеснения“, каза Свиленски. По думите му, ако всичко е прозрачно, точно и ясно, би трябвало договора с „Автомагистрали“ и рамковите споразумения днес или утре да бъдат предоставени на народните представители. „Надяваме се отговорът да го получим час по-скоро и не така формално, както ни отговориха за проверката. Не сме се отказали от извършването на проверка на българските пътища от независими лаборатории. Чакаме от АПИ и от МРРБ да си свършат работата, а не с формални отговори да ни поставят в ситуация и да си мислят, че това нещо ще бъде подминато“, допълни Свиленски.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 14.01.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: