Британският парламент не подкрепи споразумението на премиера Тереза Мей с Европейския съюз

Прочетена: 22

Британският парламент не подкрепи споразумението на премиера Тереза Мей с Европейския съюз. Сделката получи 202 гласа „за“ и 432 „против“, предаде Нова тв.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази съжаление за резултата от днешното гласуване. 

В речта си преди гласуването британският премиер Тереза Мей призова депутатите да гласуват в полза на сделката по Brexit, която тя постигна с ЕС, като им каза, че имат това задължение заради резултата от референдума през 2016 г.” 

„ЕС няма да предложи алтернативна сделка. Вярвам, че имаме задължението да изпълняваме демократичното решение на британския народ“, каза тя, предупреждавайки депутатите, че ЕС няма да предложи никакво „алтернативно споразумение“.

Британският премиер Тереза Мей и нейното правителство ще бъдат изправени пред вот на недоверие в сряда, след като сделката, която Мей договори с ЕС за излизането на Великобритания от Съюза, претърпя исторически провал, съобщи междувременно Би Би Си. 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.01.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: