В Министерство на културата ще се проведе пресконференция по повод 28-ия международен фестивал „Сурва“ 2019 г.

Прочетена: 38

От 10.30 часа в галерия „Средец“ на Министерство на културата ще се проведе пресконференция по повод 28-ия международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ 2019 г. Това съобщиха от Община Перник.

Събитието ще се състои на от 10.30 часа в галерия „Средец“ на Министерството на културата. В пресконференцията се предвижда да вземат участие: зам.-министърът на културата Румен Димитров, кметът на Община Перник д-р Вяра Церовска и зам.-кметът Севделина Ковачева, директорът на Регионалния исторически музей Венцислава Крумова и представители на Отдел „Култура“ от Община Перник.

Сурвакарите от групата на кв. „Бела вода“, Община Перник , ще запознаят присъстващите с традиционния пернишки обичай Сурва. Празникът, който е в основата на фестивала, е част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. 28-ят Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ 2019 ще се проведе под патронажа на министъра на културата Боил Банов на 25, 26 и 27 януари в Европейската столица на сурвакарските игри – Перник.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 21.01.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: