В София се провежда 32-то Общо събрание на НСОРБ

Прочетена: 50

В София се провежда 32-то Общо събрание на НСОРБ. То беше открито от кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова. В своето приветствие към присъстващите тя призова своите колеги да не променят начмина на работа с оглед на предстоящите избори. Тя обясни, че като кмет на най-големия град в страната нейните приоритетни сфери на дейност са екологията, чистотата на въздуха, инфраструктурата и транспорта. Фандъкова припомни, че по тези въпроси има внесени 3 предложения за законодателни промени като 1 от тях вече е прието. Фандъкова призова НСОРБ да подкрепи и останалите две, за да може да се работи за подобряване на качеството на въздуха.Председателят на УС на НСОРБ Даниел Панов отчете свършеното от Сдружението през 2018 г. Той посочи, че в дейността  акцент е било увеличаване на средствата за администрациите като са дадени с 30,3 млн. лв. повече. „Постигнатият ръст на средствата  ще бъде използван да компенсираме новите нива на работната заплата и няма да намали диференциацията между различните служители или да назначим нови хора. Няма да може да подобрим състоянието на пътната мрежа, необходими са ни поне 100 млн. лв. Средствата, които получава АПИ, са над 650 млн, а нашите са 5 пъти по-малко за същите километри. Тази година ни бяха отуснати само 15 млн. Потребностите и реалните ни ангажименти са повече“, каза още той. Панов обясни, че НСОРБ вече е подготвило принципни предложения за бюджета за 2020, а там акцент ще бъде поставен върху социалните дейности и здравеопазването. Като важен акцент на работата е подобряване на нормативната уредба. „НСОРБ е постоянен участник в нормативно-творческия процес. Подготвили сме за 2018 г- 130 становища. Голяма тема са европейските проекти- 2018премина под знака на междинните оценки. Успяхме да устоим промени в закона за ДДС, внесохме промени в Закона за земеделските производители, което спомогна за втория прием по мярка 7.2 на ПРСР“, отчете още той. Направеният отчет беше приет от делегатите.

 

По време на събранието възникна напрежение, породено от „раздаването на средства за определени общини с постановления на МС“. Всички представители на местната власт, избрани от БСП, напуснаха събранието и оттеглиха подкрепата си за НСОРБ.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.02.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: