Ремонтът на столичното 54-о СУ „Св. Иван Рилски“ върви с изпреварващ темп

Прочетена: 76

Във финален етап е ремонтът на столичното 54-о СУ „Св. Иван Рилски“ в район „Надежда“. Двете сгради в двора, които са свързани, са санирани, боядисани отвътре и отвън и има ново обзавеждане, а класните стаи са с модерни чинове и дъски. Това установи при проверка кметът Йорданка Фандъкова. Заедно с нея училището обиколиха и зам.-кметът Ирина Савина и районният кмет инж. Димитър Димов.

Крайният срок за приключване на ремонта е 12 октомври т. г., но със сигурност изпълнителят „Главболгарстрой“ АД предсрочно ще завърши обекта, информира Фандъкова. Остава да се завърши новостроящия се външен асансьор на 4-етажната сграда, който е предназначен за децата със специални потребности. За финал ще бъде преасфалтиран училищният двор. Изпълнителят като бонус ще ремонтира едно от игрищата за своя сметка.

Цялостното обновяване на 54 СУ „Св. Иван Рилски“ започна през 2018 г., то е част от големия проект на Столична община за ремонта на 27 училища и детски градини , който се финансира с около 67 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“, като 60 млн. лв. са европейски средства. Само в район Надежда има 11 обекта. В 54-о СУ са инвестирани 3,4 млн. лв. без ДДС.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 05.03.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: