Министър Петя Аврамова: През май очакваме за започне строителството на обхода на Поморие

Прочетена: 52

„През май очакваме за започне строителството на обхода на Поморие“, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарен контрол. „Изграждането на обход на град Поморие е включено в програмата „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“, като общата стойност на проекта е над 2,9 млн. лв.

Обходът ще преминава западно от града в периферната му част. Началото на отсечката е от км. 217 на път I-9 преди град Поморие в посока Несебър, а краят е при включването в път I-9 до км. 222+849 в посока Бургас“, заяви Аврамова и посочи, че за проекта има сключени договори с избрани изпълнители след проведени обществени поръчки.

„Индикативно можем да посочим като начало на строителните дейности май месец. Като срокът на обществената поръчка е 12 месеца. МРРБ и АПИ отчитат изключителното значение на проекта за Бургаския регион и за всички туристи и ще положат всички усилия за качествено и своевременно реализиране на обекта. С което ще се изпълни основната му цел – облекчаване на трафика“, каза още Аврамова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.03.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: