Премиерът Борисов се срещна с министри, с главния прокурор Цацаров и с ръководителите на службите за сигурност

Прочетена: 36

Тази вечер в МС се състоя среща на министър-председателя Бойко Борисов с главния прокурор Сотир Цацаров, министрите Младен Маринов и Екатерина Захариева и ръководителите на службите за сигурност по повод терористичния акт в Нова Зеландия, в който загинаха и бяха ранени десетки хора, съобщава БТА.
Изразяваме дълбоки съболезнования и не искаме по никакъв начин България, която е етнически толерантна страна, да се свързва с този ужасен, с нищо не оправдаван акт, каза пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Веднага след като получихме информация за случая се събра щабът, който се занимава с контратероризъм.
Главният прокурор каза, че Брентън Тарант от Австралия, който е извършител на атентата, е бил в България от 9 до 15 ноември 2018 година, като пристига в София с полет от Дубай. На другия ден наема кола и прави обиколка в много градове, свързани с нашата история. Брентън Тарант е бил в Дряново, Плевен, Велико Търново, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Казанлък, Бачково и Банско. На 15 ноември заминава за Румъния, откъдето отпътува с кола за Унгария, каза Цацаров. Брентън Тарант е бил в Черна гора и в Сърбия в периода 28 – 30 декември 2016 година, каза още главният прокурор.
Нашата задача е да съберем информация за цялото посещение на Брентън Тарант в България дали има връзки с българи. По първоначални данни, визата на австралиеца е била туризъм, посочи той и добави че знанията му за историята на региона са много добри.
Според министър Младен Маринов, към момента няма нужда да се повишава нивото на сигурност в страната.
Тази вечер в МС се проведе среща на министър-председателя Бойко Борисов с главния прокурор Сотир Цацаров, министрите Младен Маринов и Екатерина Захариева и ръководителите на службите за сигурност.
Нашите служби работят със свои колеги от САЩ Нова Зеландия и Австралия, ОАЕ на балкански държави, на първо място Сърбия и Черна гора, съобщиха Цацаров и Младен Маринов.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.03.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.