Конгресът на ВМРО преизбра Красимир Каракачанов за председател на партията

Прочетена: 40

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов беше преизбран за председател на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ на VII редовен конгрес на партията с 516 гласа. Това съобщиха от пресцентъра на „ВМРО – Българско национално движение“. В словото си след избора Каракачанов коментира, че един лидер е толкова силен, колкото са силни и имат доверие в него хората, които го следват.
„Успехите са общи, постигнахме ги заедно. Аз съм на този пост благодарение на Вас. Не защото съм най-великия или най-красивия, а защото всички в ръководството успяхме да обединим и мотивираме нашите членове, че има смисъл да се бориш. Когато всички ние си повярвахме, започнаха да ни вярват и други и постигнахме успехи. И изборите го показват. Един човек е велик, според това какво се каже за него след като приключи политическата му кариера. Без труд и усилия, без жертва на лично време, всички знаем, че няма как да се постигне успех.
Най-великият за мен лидер на ВМРО Тодор Александров е казал и ще го цитирам: „Едно дело побеждава тогава, когато за него се води борба.“
Ние продължаваме да водим борба за отстояване на българския национален идеал. Благодаря Ви. Да живее България.“, заяви Красимир Каракачанов в изказването си пред конгреса с благодарност към делегатите, които му гласуваха доверие за пореден път.
Делегатите на конгреса на ВМРО преизбраха досегашните членове на националното ръководство – заместник-председатели Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Милен Михов, Атанас Стоянов, организационен секретар Юлиан Ангелов, членове – Александър Сиди, Антон Андонов, Борис Вангелов, Васил Христов, Георги Дракалиев, Красимир Богданов, Султанка Петрова. Конгресът разшири състава на Националния изпълнителен комитет с трима души. Новите попълнения – членове на НИК, са съответно депутатите Йордан Йорданов от Добрич и д-р Калин Поповски от Плевен. За член на НИК бе избран и председателят на политическа група „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 23.03.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: