Народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев направи първа копка на ремонт на два пътни участъка

Прочетена: 61

Народният представител от ГЕРБ – Видин Владимир Тошев и кметът на община Кула Владимир Владимиров направиха първа копка за реконструкция и рехабилитация на пътните отсечки Видин – Кула – Цар Петрово – Тополовец и Кула-Грамада – Полетковци – Старопатица. На събитието присъстваха общински съветници, кметовете на кметства, както и жители на Общината. Общата стойност на проекта е над 5.6 млн. лева, финансиран от Програмата за развитие на селските райони. Срокът за изпълнение е 150 дни. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка, оформяне на банкети и подмяна на водостоци.

„Този проект е в полза на всички жители на Общината. Подобряването на пътната инфраструктура е от изключително значение за развитието на всяка община. Това е и една от целите на Програмата за развитие на селските райони – по-добро качество на живот в малките общини”, каза народният представител Владимир Тошев. Той пожела на строителите да изпълнят обектите качествено и в срок. Народният представител благодари на кмета на община Кула за активната работа по европейските програми.

Кметът Владимир Владимиров припомни, че за изминалия програмен период / 2007-2013 г./ община Кула е защитила проекти по Програмата за селските райони за над 7 млн. лева. Владимиров посочи, че със средствата са ремонтирани пътя, водещ до гр. Кула, пътната мрежа в града и пътищата в селищата на общината. Извършен е ремонт на туристическа спалня, изградено е защитено жилище. „Продължаваме да работим и да изпълняваме това, което сме поели като ангажименти към нашите съграждани”, каза кметът на Кула.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 25.03.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: