Над 1,2 млн. лв. ще се инвестират в изграждането на кръговото кръстовище при с. Труд

Прочетена: 41

Започва изграждането на кръгово кръстовище при с. Труд. То е при пресичането на път ІІ-64 Карлово – Пловдив при 48-ми км и път ІІІ-606 Строево – Труд. Инвестицията е за близо 1,2 млн. лв. и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

С новото кръстовище при село Труд, което ще бъде и с енергоефективно LED осветление, ще се подобри безопасността при преминаване по съществуващото в момента триклонно кръстовище. Ще намалеят до минимум предпоставките за пътно-транспортни произшествия, тъй като шофьорите няма да се налага да правят неразрешен обратен завой за по-пряка връзка. Съществуващото кръстовище при 48-ми км на второкласния път ІІ-64 Карлово – Пловдив се намира на около 600 м от пътен възел „Труд“ на автомагистрала „Тракия“. В момента то не обслужва посоката Пловдив – Строево и движението в посока Пловдив – Строево – Голям Чардак се осъществява през кръстовището при 46-ти километър в с. Труд.

Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от ДЗЗД „Кръгово кръстовище Труд 2018“, в което участват: „ПСТ Груп“ ЕАД и „Сет Къмпани“ АД. Стойността на договора е 1 208 750,95 лв. с ДДС. Строителният надзор е възложен на „Пътконсулт 2000” ЕООД, а техният договор е за 12 960 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 6 месеца.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 25.03.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: