Обявиха Русе за най-добрия град за живеене

Прочетена: 60

Русе бе обявен за най-добрия град за живеене в България за 2018 година. В раздаването на призовете от класацията на Дарик радио, която се прави за 12-и път,  се включиха вицепремиерът Томислав Дончев и министрите Нено Димов, Николина Ангелкова и Красимир Вълчев. Освен голямата, бяха раздадени още 5 награди, както и една специална. Град на знанието стана Бургас, Зелен град – Добрич, Бизнес град е София. За най-жизнен беше определен Варна, а за град с най-голяма сигурност – Стара Загора. Ямбол получи специалната награда – за пътна безопасност. Най-много слушатели на радиото пък са гласували за Кюстендил.

„Радвам се, че успяхме с екипа ми да извадим този град от застоя и летаргията и да го върнем на мястото, което да му позволи да се равнява със София, Бургас, Пловдив, Варна и други. Уверявам ви, че Русе дълго ще бъде сред основните конкуренти за тази награда, защото имаме ясна визия за развитие, а последните осем години сме привлекли над 200 млн. евро европейски средства, с които тепърва предстоят промени“, каза кметът Пламен Стоилов.

По думите на Томислав Дончев конкурсът е започнал като една мила закачка с кметовете за това кой е по-добър и кой успява да организира по-добре нещата и в годините се е превърнал в нещо друго. Вицепремиерът изрази надеждата си този конкурс да води до една друга енергия – да се борим с реални средства България да става все по-добро място за живеене и все повече българи да се връщат в страната си. „Конкурсът ще бъде съвършен когато всеки град получи по една награда за най-добър град за живеене, за да има хармония“, подчерта Дончев.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.04.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.