Зам.-министър Зорница Русинова ще участва в Дните на социалните услуги в Димитровград

Прочетена: 67

Заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ г-жа Зорница Русинова ще участва в Дните на социалните услуги, които ще се проведат в периода 22-24 април 2019 г. в гр. Димитровград.

На 22 април (понеделник) от 11:00 часа зам.-министър Русинова и кметът на Община Димитровград Иво Димов ще открият Дните на социалните услуги с изложение/базар на адрес: гр. Димитровград, площад „Поезия“. По време на базара ще бъдат представени приложни материали, изработени от потребители на социални услуги и общински клубове на хората от третата възраст.

От 13:00 часа зам.-министър Зорница Русинова ще участва в кръгла маса на тема „Деинституционализацията на грижата за деца – Мисията е възможна“, която ще се проведе в зала „Гросето“ в сградата на Община Димитровград на адрес: бул. „Г.С.Раковски“ №15. В кръглата маса ще участват кметът г-н Иво Димов, представители на Областна администрация Хасково, Националното сдружение на общините в Република България, Агенцията за социално подпомагане, представители на социални услуги, неправителствени организации (УНИЦЕФ България, „Надежда и домове за децата“ и др.).

В 14:30 часа зам.-министърът ще посети Дневен център за деца с увреждания на адрес: ул. „Захари Зограф“ №35. Г-жа Зорница Русинова и кметът г-н Иво Димов ще открият спортна площадка в двора на Дневния център и ще изработят Великденска украса с децата от социалната услуга.

На 23 и 24 април събитията от календара на Дните на социалните услуги включват концерт с потребители на социални услуги и деца от детски градини на площад „Поезия“, работилничка за украса и боядисване на великденски яйца, театрална постановка с актьори от регионалната организация на Съюза на слепите в България и посещение на манастир „Успение Богородично“ в с. Добрич.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.04.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.