Корнелия Нинова: БСП тръгва към евровота с амбиция да бъде първа политическа сила

Прочетена: 35

„БСП за България“ ще участва на евроизборите на 26 май със силни и ярки хора“, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова, след като в 10,30 на 19 април регистрира листата за евровота. Тя влезе в ЦИК заедно с председателя на Националния предизборен щаб Георги Свиленски, с водача Елена Йончева и някои от кандидатите за евродепутати. Пред журналисти Нинова заяви, че целта на БСП е да стане първа политическа сила на изборите и отказа да коментира вътрешнопартийния скандал покрай водещото място на Йончева и изпадането на Сергей Станишев на задна позиция. До вчера не беше съвсем ясно, дали той ще се съгласи да участва, но финално се оказва на избираемото 5-място. Преди него, освен Йончева са и Петър Витанов, Цветелина Пенкова и съветникът на президента Иво Христов. 

Нинова каза, че не се чувства бламирана от Националния съвет на БСП след прекрояването на първоначално предложената от нея листа. „В нашата партия ще има такива дебати – по съдържание, достатъчно дълги, за да докажат, че сме демократична партия“, посочи лидерът на БСП и допълни: „Не се целим в бройки. Искаме да получим възможно най-голямо доверие от българските граждани, не само защото Европа е пред сериозен избор, а и защото гледаме на тези избори като на вот на недоверие към управлението на България – чрез победата на европейските избори да постигнем промяна тук с предсрочни парламентарни избори и ново доверие от народа към политическите партии“.

„Може би най-важното за нашите кандидати е това, че са доказани в професионалния си и жизнен път хора, които винаги са защитавали българския интерес. Имаме финансисти, икономисти, лекари, хора, които в образованието и те всички отиват там да го защитават българския интерес в общия ни европейски дом“, каза още Нинова.

Ето и листата: 
1. Елена Йончева
2. Петър Витанов
3. Цветелина Пенкова
4. Иво Христов 
5. Сергей Станишев
6. Иван Кръстев
7. Деница Златева
8. Румен Гечев
9. Момчил Неков 
10 Велизар Енчев 
11. Димитър Данчев 
12. Тодор Стоилов
13. Валери Жаблянов
14. Мариела Модева
15. Десислав Тасков 
16. Крум Дончев 
17.Емил Георгиев 

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.04.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: