Днес се дава старт на строителството на нов участък от АМ „Хемус“

Прочетена: 420

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и заместник-министър Николай Нанков ще участват в инспекцията на участъка от Ябланица до п.в. „Боаза“ на автомагистрала „Хемус“, който се изгражда в момента. След края на проверката те ще присъстват на старта на поетапното строителство на магистралата в 134-километровия участък от п.в. „Боаза“ до разклона с пътя Русе – Велико Търново.

Инспекцията на участъка Ябланица – Боаза се очаква да започне около 10.00 ч. Сборният пункт е при 78-ми километър на АМ „Хемус“. Това е в края на съществуващия участък от автомагистралата, пътувайки от София.

Веднага след приключването на инспекцията – около 10.45 ч., ще е символичният старт на отсечката Боаза – пътен възел „Дерманци“. Събитието е на площадка край общинския път Торос – Дъбен, на 600 м след центъра на с. Торос, в ляво, в посока Дерманци.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 23.04.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: