КТ „Подкрепа“ отбеляза 1 май с шествие и рок концерт

Прочетена: 75

„Строителството е едно от първите смислени неща, с които човечеството се е занимавало, и аз смятам, че ще остане такова до последно. Някога и аз принадлежах към това съсловие и затова много ми подхожда да поздравя колегите си с Деня на труда.  Това каза специално за в. „Строител“ президентът на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Димитър Манолов  по време на празничното шествие на 1 май. „Иска ми се строителството да спре да бъде на първо място по трудови злополуки с фатален изход и българските строители да са здрави и силни хора. Браншът е един от най-подредените у нас и аз искрено искам той да се усъвършенства в тази насока. Пожелавам му да се изчисти от всички авантюристи, които нищо не разбират, а се хващат да изкарат бързи пари. Пожелавам  професионализмът да заеме достойното си място в тази професия“, допълни той.

Шествието на „Подкрепа“ по случай Деня на труда и международната работническа солидарност  тръгна от пл. „Св. Неделя“, мина по бул. „Витоша“ и покрай НДК до музея „Земята и хората“, където имаше 9-часов концерт “Рок за Труда”.

Там президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, сподели още: „Празникът е хубаво нещо, но е добре да припомним, че когато някой се опита да ни настъпи, ще получи ритник. Историята учи, че никой не се учи от историята, и всички, които присъстват тук, трябва да знаем, че нищо няма да ни бъде подарено, а за всичко ще трябва да се борим, нещо, което ние от синдиката правим вече 30 години. Никъде по света работниците не са получили достатъчно справедливост. В България този дефицит е най-голям и тук има най-много потребност от него. Ние трябва да си изградим самочувствие, от което имаме нужда и което ни се полага. Това, че България е малка държава не е вярно, защото тя е по-голяма от половината държави в ЕС. Имаме нужда от достойнство, но то си зависи от нас“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.05.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: