На 28 май започва рехабилитация по бул.“Президент Линкълн“ в кв. „Овча купел“ в София

Прочетена: 190

Столична община

На 28.05.2019г. започва рехабилитация по бул.“Президент Линкълн“, съобщиха от Район „Овча купел“ на СО. Начало на обекта e по бул.“Президент Линкълн“ на 27 м североизточно от кръстовището с ул.“657“ (съгласно писмо № М-0564/06.02.2019г. от „Метрополитен“ ЕАД до Столична Община). Край на обекта е краят на бул.“Президент Линкълн“ в кв.“Овча Купел 2“.
В проектното решение са запазени съществуващите ширини на пътното платно, предвижда се подмяна на съществуващите борюдри с нови от външната страна на настилката (към тротоара), в края на тротоара и понижени бордюри съгласно детайла при входове, пешеходни рампи и острови за безопасност.Съгласно детайла за предпазване на дърветата е предвидено ограждането им с бетонов бордюр.Съществуващите стълбчета антипаркинг е предвидено да бъдат подменени с нови по цялата дължина на трасето и по двата тротоара.
Всички пешеходни пресичания са проектирани според Наредба 4 за достъпна среда – с понижени до нивото на настилката бордюри и поставяне на тактилни плочки в помощ на хората с увредено зрение.
Предвидени са ремонтни дейности и по част улично осветление с подмяна на тръбната мрежа и на стълбовете за улично осветление.
На трите светофарно регулирани кръстовища в обхвата на трасето е предвидено съществуващите светофарните уредби да бъдат демонтирани и подменени с нови.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.05.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: