Volvo със самостоятелен търговски център в София

Прочетена: 84

dav

Първият в България самостоятелен търговско-сервизен център на Volvo официално отовори врати. На церемонията присъстваха Франк Версавел, вицепрезидент на Volvo Cars Group за регион EMEA, Масато Ишида, генерален мениджър за Европа, Близък Изток, Африка в Sumitomo Corporation и Атанас Фурнаджиев, изп. директор на Мото-Пфое България.

„За мен е удоволствие, че само 2 години след като обявихме нашата мащабна инвестиционна програма откриваме този ултра-модерен център на марката Volvo“, посочи Фурнаджиев. „Сградата е изключително професионално изпълнена, за което благодаря на строителя. В момента изграждаме и изцяло нов комплекс в Пловдив. Благодаря на Sumitomo Corporation като собственик на Мото Пфое, за възможността да изпълним тази амбициозна програма, защото нейната стойност наистина не е малка и е нужен огромен финансов ресурс. Нека всички се радваме на това, което сме построили“ , каза изп. директор на Мото-Пфое България.

Пред вестник „Строител“ маркетинг директорът на Мото-Пфое Александър Костадинов коментира, че SUV гамата на Volvo е най-предпочитаната от българите, а най-продаваният модел на марката е Volvo XC 90, следван от XC 60 и най-новият член от SUV – XC 40. През 2018 г. у нас са продадени 280 автомобила от марката, а пазарният дял на компанията у нас за леки автомобили е около 0.7%. Премиум пазарният дял за миналата година е над 15%.

Костадинов обясни, че Volvo ще представи изцяло електрически автомобил в следващите месеци, като разкри, че от лятото на тази година почти всички модели, които се предлагат от Volvo, ще бъдат електрифицирани. Очаква се процесът да се финализира до края или началото на следващата година.

Изпълнител на търговско-сервизният център е „АТ Инженеринг 2000“ ООД.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.05.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: