Пускат първите 5G смартфорни в САЩ на 31-ви май

Прочетена: 68

Американският телекомуникационен оператор Sprint Corp. ще пусне в САЩ първите си мобилни устройства, съвместими с мобилната мрежа от пето поколение (5G мрежа), на 31-ви май, се посочва в официално прессъобщението на компанията в четвъртък.

Компанията заяви, че сматфорните LG V50 ThinQ 5G и HTC 5G Hub ще бъдат достъпни за предварителна заявка от този петък (17-и май) и ще бъдат пуснати на пазара на 31-ви май. Устройствата първоначално ще бъдат пуснати в Атланта, Далас, Хюстън и Канзас Сити, които се очаква да бъдат първите градове, които ще получат достъп до 5G мрежата на Sprint, след като самата мрежа от пето поколение бъде активирна.

Впоследствие устройствата ще бъдат достъпни и за другите 5G мрежи на компанията в Чикаго, Лос Анджелис, Ню Йорк, Финикс и Вашингтон през следващите няколко седмици.

Смартфонът на LG ще се продава за 1152 долара, докато устройството на HTC 5G Hub, което е на китайската компания „Хуавей“, ще струва 600 долара.

Новината идва, след като по-рано през деня и компанията Verizon пусна първия 5G телефон в САЩ. Компанията също така беше по-бърза от Sprint при разгръщането и на първата си мобилна мрежа от пето поколение в САЩ, която стартира в началото на април.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.05.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: