Здравко Здравков  и Министерство на младежта и спорта  са обсъждали варианти за преместването на Националния стадион „Васил Левски”

Прочетена: 51

Главният архитект на Столичната община Здравко Здравков  и Министерство на младежта и спорта  са обсъждали варианти за преместването на Националния стадион „Васил Левски”. Четири са местата, където може да се помещава новото спортно съоръжение.  Това каза главният архитект на Столичната община Здравко Здравков пред журналисти. Той обяви, че едното предложение е свързано с терени, които са собственост на Министерството на отбраната, срещу Зала „Арена Армеец”, тъй като там ще се осигури добра транспортна достъпност след разширението на третата линия на метрото. Възможно  е да се направи ремонт на някой от съществуващите стадиони, например този на „Славия” в „Овча купел”. Според Здравков има общински терени в район „Връбница”, но те са отдалечени от метрото и не едно спортно съоръжение там не би имало транспортна обезпеченост. Според главния архитект може да се мисли за място и извън града, но беше категоричен, че нито едно от тези предложения не е предпочетено. Здравков обясни, че ако се стигне до идеята за изграждане на нов национален стадион, тогава Министерството на младежта и спорта ще реши какво ще се случва със сега съществуващото съоръжение.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.05.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: