96% от територията на страната ще има кадастрална карта до края на годината

Прочетена: 53

„Значението на строителния сектор е огромно като фактор за икономическото развитие и обновлението на населените места“. Това каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев при откриването на Общото събрание Национално сдружение недвижими имоти (НСНИ).

Той информира, че до края на годината за 96% от територията на странатаще има кадастрална карта. Очаква се до 4-5 години да завърши изработването и на специализираните карти в най-различни инвестиционни сфери като надграждаща информация, стана ясно от думите на заместник-министъра. Той беше категоричен, че специализираните карти са изключително ценни за планирането на различните видове зони и инвестиционни намерения, защото ще съдържат информация за строежи, съоръжения, сервитути, подземна и надземна инженерна инфраструктура, водни източници, трайни насаждения, подземни богатства, релеф и др.

„Важно и необходимо е да има конструктивен диалог между институциите и бизнеса, още по-важно е да обменяме идеи, мнения и опит“, каза още на форума Йовев и подчерта, че приоритет в работата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е развитието на строителната индустрия и инвестиционните процеси в регионите.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 31.05.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: