Разработва се проектът за първия университетски кампус в кв. „Студентски град“

Прочетена: 96

Разработва се проектът за първия университетски кампус в кв. „Студентски град“. Той ще включва 4 блока- 3 на Техническия и 1 на Минно-геоложкия университети. Това стана ясно при посещението на кмета Йорданка Фандъкова в 12 ДГ в кв. „Мусагеница”, където са изгражда пристройка към съществуващото детско заведение. Кметът припомни, че през 2001 година е приет подробен устройствен план на „Студентски град”, според който се застроява всичко, което може да се застрои, включително двора на НСА. През 2008 г. е направен нов ПУП, който спасява от застрояване над 220 дка, включително целия двор на НСА. „Този план защитава възможността за обособяването на над 10 кампуса в кв. „Студентски град“, посочи Фандъкова. Тя отбеляза, че проектът за първия кампус е направен изцяло заедно със собственика в лицето на министъра на образованието и науката и е финансиран от МОН. Той ще е с площ от 27 дка и в него ще има 4 общежития с алеи, площадки и озеленяване.
Районният кмет Димитър Дилчев обясни, че при обособяването на територията ще се изгради и паркинг на 2 нива. Той допълни, че на територията на целия „Студентски град” може да се изпълнят 10 кампуса като на първо време ще се работи по 2 или 3 такива обекта, „ На повечето места, където предвиждаме да се обособят кампуси, има и частни терени, които трябва да бъдат изчистени. Разглеждаме имот по имот и за всеки един терен има препоръки как да се процедира. „Студентски град” е единственият квартал, за който няма действаща кадастрална карта и това спира общината, държавата и собствениците, които да предприемат каквито и да е действия за спортните терени”, каза още той.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 04.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: