Нов център за изкуства в Англо-американското училище в София

Прочетена: 38


Англо-Американското училище в София (АУУ) откри новия си център за изкуства – Rila Renaissanse Centre. Проектът е на стойност 10 млн. евро. На събитието присъстваха посланиците на САЩ и Англия, Ерик Рубин и Ема Хопкинс.
„Изградихме този център с идеята да дава възможност да се практикуват и представят всички традиционни и модерни форми на изкуство – от музика и театър до дигитални презентации, видео продукции и дори роботика“, посочи директорът на училището Джим Ъркхарт.
Rila Renaissance Centre е разположен в нова двуетажна сграда с разгърната площ от 6500 кв. м. Основното ядро на сградата е мултифункционална зала за обучения, представления и конференции. Тя има капацитет от общо 344 седящи места. Към основната сграда са предвидени всички необходими обслужващи помещения като контролни кабини, работилница за декори с директен достъп до залата и помещение за техника. В зданието са изградени и по-малка театрална зала, в която има 108 седящи места на подвижни трибуни, хорова зала, зала за оркестър и репетиционни зали. Сградата разполага и с учебни зали за музика, дигитално изкуство, видео продукция, роботика, стаи за мултимедийно обучение, както и конферентна зала.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 05.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: