Кметът на София Йорданка Фандъкова: До есента ще санираме напълно Втора АГ-болница „Шейново“

Прочетена: 48

Анна Радева

„Надявам се , че най-късно наесен ще имаме изцяло санирана болница. Строителните работи се изпълняват по график“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която със своя екип провери как върви ремонта на Втора АГ болница „Шейново, който започна в началото на месец март тази година и се очаква да продължи до началото на отоплителния сезон. В момента в сградата на лечебното заведение се извършва цялостно саниране на фасадите, покрива, на В и К и отоплителната инсталация, а отпуснатите от общината средства са 855 000 лева.

По време на своята обиколка Фандъкова бе придружена от д-р Веселин Милев, председател на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в СОС, д-р Моника Чеуз, директор на дирекция „Здравеопазване“ в Столичната община и колегите й Ралица Драгоева и Цветан Иванов. Официалните лица бяха посрещнати от изпълнителния директор на Втора АГ болница „Шейново“ д-р Румен Велев и от заместниците му д-р Петър Сидеров и д-р Теменужка Василева.

„Общинска болница „Шейново“ е една от най-добрите АГ-болници в София. Ние имаме специална политика за подкрепа на общинското здравеопазване. Тази година сме отделили 10 милиона лева за дофинансиране. Само за дейности на болница „Шейново“ са отпуснати половин милион лева“, каза кметът на Столичната община.

СО ще вложи и други четири милиона лева в сгради и апаратура за общинските здравни заведения. Най-голямата инвестиция е за Втора АГ –болница „Шейново“ с цел енергийна ефективност и пестене на средства от отопление „За мен е важно да има добри условия за пациентите, както и да се привличат най-добрите лекари, акушерки и сестри“, допълни още Йорданка Фандъкова. Кметът на София поясни, че само от ремонта на отоплителната инсталация в болница  „Шейново“, очаква 20-25 процента икономии на средства.

„Искам да благодаря на всички строители, които работят вън и вътре в болницата. Когато започнахме ремонта, имахме леки опасения, че това може да повлияе на работата ни, да притесни пациентите и бебетата, особено в момента, когато се сменя цялата парна инсталация и радиаторите. Нищо подобно не се случи – само от началото на юни досега се родиха 195 бебета и направихме повече от 550 операции, без никакви проблеми. Ефектът от ремонта ще бъде не само икономически, но и ще се подобри визията на болницата, както и комфортът за пациентите“, каза изп. директор на Втора АГ болница „Шейново“ д-р Велев.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 05.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: