Пет фирми кандидатстват в обществената поръчка за реконструкция на пешеходна зона ул. „Богориди“ от ул. „Лермонтов“ до ул. „Демокрация“ в Бургас

Прочетена: 79

Пет фирми кандидатстват в обществената поръчка за „Реконструкция на пешеходна зона ул. „Богориди“ от ул. „Лермонтов“ до ул. „Демокрация“ в Бургас. Прогнозната стойност на поръчката е 2 874 053,82 лв. без ДДС, съобщава infrastructure.bg.

Проектът е включен в Инвестиционната програма за реализация на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Бургас, финансирана с 86 486 983 лв. по ОП „Региони в растеж“.

Получените оферти са от „Трейс Груп Холд“ АД, „Геоплан Кънстракшън“ ЕООД, „Планекс“ ЕООД, „Мидия Инфраструктурно строителство“ ООД и „Виа Конструкт Груп“ ЕООД.

В момента комисията оценява техническите предложения, след което ще насрочи дата за отваряне на ценовите оферти. Основен акцент в проекта на „Атика Р5“ за изграждане на новия облик на улица „Богориди“, е запазване на романтичния й характер, вплетен в прилежащите исторически сгради, както и дообогатяване на артистичния й дух. За целта се набляга на използването на повече естествени материали – гранитни плочи в различни размери в три нюанса на цветовете и гранитни павета от съществуващата настилка (след допълнителна обработка на повърхността им). Настилката се предлага да е еднородна, в свободен рисунък, с равномерен, но не скучен ефект. Растера на гранитната настилка ще допринася за оптичното разширяване на улицата. На кръстовищата на ул. „Богориди“ с ул.“Антим I“, ул. „Славянска“ и ул.“Морска“, където има характерни уширения, рисунъкът ще подчертава малки пиацети и се създават акценти чрез поставяне на засенчващи конструкции от метални перголи с две, три или четири колони, в детайла на които са използвани характерни елементи от сгради от културното ни наследство. Перголите ще бъдат покрити с увивна растителност, която ще осигурява освен сянка и увеличаване на озеленените площи по улицата.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 06.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: