Националният съвет на БСП ще обсъди позиция по предложението за намаляване на партийните субсидии

Прочетена: 39

Националният съвет на БСП ще обсъди позиция на партията относно предложението на ГЕРБ за намаляване на субсидията на политическите партии от 11 на 1 лев за получен действителен глас, съобщиха участници в заседанието, съобщава БТА.
На пленума днес ще бъде обсъдена и подготовката на конгреса на БСП на 16 юни, който следва да констатира подадената оставка от председателя на партията Корнелия Нинова и да реши за избора на нов.
Преди началото на днешното заседание на Националния съвет Атанас Мерджанов коментира пред журналисти, че доколкото вижда от предложения дневен ред, ще се обсъжда въпросът за партийната субсидия, но при дискусията трябва да се имат предвид всички популистки предложения на ПГ на БСП, които следвали като върволица от началото на този мандат.
От вътрешната опозиция в БСП определиха като нелогичен и неуместен избора на Петър Витанов за ръководител на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. Досега начело на българската делегация беше президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.
Атанас Мерджанов посочи, че Петър Витанов е млад колега, перспективен, но в ЕП е необходимо да има представителство с тежест, с авторитет и с влияние.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: