Вицепремиерът Томислав Дончев: Трябва да има структурни промени в ГЕРБ

Прочетена: 42

Трябва да има структурни промени в ГЕРБ, готвят се изменения в Устава. Това каза вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Трябва да има структурни промени. Защо се фокусирате само и единствено върху персоналните. Една партия трябва да се опитва да бъде по-близо до хората. Ако това звучи клише, като такова не означава, че не е вярно. За мен е важно да се повиши имунитетът на партията“, каза още вицепремиерът.

По думите му трябва да се създадат механизми в ГЕРБ, които да реагират на хора, които са се самозабравили и които се държат по рачличен начин от този, който хората очакват. „Готвят се промени в Устава, някои от тях са в тази посока“, допълни още Дончев.

Във връзка с посещението на Румен Радев в Русия, призива му правителството да не е толкова срамежливо по отношение на цената на газа и в отговор на въпрос дали тя може да се договаря по-евтино, Дончев отговори: „Цената на газа не се формира от силно желание или от твърдост на позицията по преговорите. Тя си има формула. Тази формула дали ще търпи еволюция, при всички случаи ще търпи, защото и газовата карта на Европа, в това число и тази на България се променя много“. Вицепремиерът обясни, че трябва страната ни да има алтернативни източници за доставка. По думите му се очакват промени в договорните отношения между България и Русия. „Не твърдя, че ще е следващия месец. Цената на газа в перспектива ще бъде една от темите, които се обсъжда“, коментира още Дончев. Според него в политиката, икономиката и особено по отношение на цената на газа много рядко се случват чудеса.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: