Кметът Фандъкова одобри ремонтът на 37 ДГ „Вълшебство“ в кв.Павлово

Прочетена: 59

 

 

Анна Радева

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети 37 ДГ „Вълшебство“ в кв.Павлово, за да провери как тече ремонтът и новото строителство, поверени на фирма „Булстрой“. Тя бе посрещната от кмета на район „Витоша“ инж. Теодор Петков и директорът на забавачката Гергана Петрова.
Проектът, на стойност 1,2 млн. лв., е изцяло финансиран със средства на СО. Предоставен е общински терен, върху който са изградени две разширения на детската градина по 10 кв.м. и физкултурен салон. Отделно в 37 ДГ е извършено саниране, ремонтиран е покривът и са подменени електро и топло инсталациите. Закупена и монтирана е и нова дограма.
„Район „Витоша“ е един от най-натоварените от гледна точка на детски градини и много се радвам, че ремонтът върви добре, каза кметът Фандъкова по време на обиколката си в обновяваната сграда. Директорката Гергана Петрова допълни, че благодарение на СО и кметът на район „Витоша“ наесен в 37 детска градина „Вълшебство“ ще влязат 11 групи дечица, включително и на яслена възраст.
Кметът Фандъкова посети и ремонтираната сграда на народното читалище „Витоша“, създадено през 1951 година. Стойността на проекта, също напълно финансиран от СО ,е 123 000 лв. Извършено е укрепване на сградата със специални метални конструкции. Отворен е вход към откритата сцена. Г-жа Фандъкова посети залата за танци, в която провеждат репетициите фолклорен състав“София – 6“, който е организатор на Софийския фолклорен фестивал.Читалище „Витоша“ може да се похвали с обновени зала за класически балет, обособен кабинет за пеене, тренировъчна зала карате и дори ученическа занималня за малките ученици.
„Благодарение на фондация „13 века България“, които предоставиха голям терен,скоро ще ново училище и забавачка и в „Манастирски ливади-Запад“, каза още кметът на София.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: