Първият обществен аквапарк в София ще е готов през номври

Прочетена: 259

Анна Радева

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова провери строителството на първия обществен аквапарк в София, разположен в новия парк „Възраждане“. Обектът ще се простира върху 6,5 дка площ и се очаква да бъде готов през ноември. Тя бе посрещната от кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и от изпълнителния директор на „Софийски имоти“ Димитър Шивачев- възложител на обекта. На територията на водния атракцион ще има 25 м. закрит басейн с минерална вода от язовир „Баталова воденица“ и спа зона.

В сградата ще бъде отрит ресторант за бързо хранене, а от покрива ще започват стартови площадки към пет открити басейна като част от комплекс за цялото семейство. Зелената част на последната фаза от проекта включва над 18 дка зелени площи и алеи с 5 различни площадки.

В комплекса ще бъдат засадени 420 дървета, 9800 храсти и 5000 цветя. „Сроковете за изграждането на аквапарка  се спазват, 60 на сто от дейностите вече са извършени. Аквапаркът ще е първият общински обект, на който се използва минерална вода по предназначение за басейни и спа процедури. В момента се възстановява напълно банята в Банкя, която също е с минерална вода. До дни предстои да се обяви процедурата за възстановяване на банята в кв.„Овча купел“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: