Парламентът ще гласува глоби за поставяне на плажни принадлежности върху дюни

Прочетена: 46

Парламентът ще разгледа на второ четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Измененията въвеждат глоби за поставяне на палатки или плажни принадлежности (кърпи, чадъри и т.н.) върху дюни, като санкцията е от 500 до 1000 лв. За паркиране или преминаване с пътни превозни средства през пясъчните образувания глобата ще е от 1000 до 3 хил. лв., като може да се конфискува и имущество на стойност между 3 и 5 хил. лв. Предвижда се законът да важи не само за плажните дюни, но и за тези в близост до крайбрежните зони.
Народното събрание ще гласува и окончателни промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, които унифицират правоотношенията между Държавен фонд „Земеделие“ и получателите на субсидии и държавни помощи.
Депутатите ще изслушат министъра на образованието и науката Красимир Вълчев относно Националните програми като инструмент за реализиране на политики в сферата на образованието.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: